دوشنبه ۱۶ تیر ۰۴

ارزاني گاز روي دست نفت زد

خريد كارتن فروش كارتن

۱۳ بازديد

اقتصادنيوز : در حالي كه سقوط قيمت نفت عمده توجهات را به خود جلب كرده است، ريزش قيمت محموله‌هاي تك گاز طبيعي مايع (LNG) در آسيا به حدي شديد بوده كه تبعات ديرپايي خواهد داشت.

به گزارش اقتصادنيوز به نقل از ايسنا، قيمت هر يك ميليون واحد حرارتي بريتيش (mmBtu) محموله‌هاي تك LNG براي تحويل به شمال آسيا در هفته منتهي به ۲۴ آوريل، به ۱.۹۵ دلار نزول كرد و براي نخستين بار پايين دو دلار بسته شد.

اين قيمت افت ۷۱.۳ درصدي قيمت LNG از اوجش در اكتبر سال گذشته كه ۶.۸۰ دلار بود را نشان مي‌دهد و بدتر از كاهش ۷۰.۱ درصدي بهاي معاملات نفت برنت است كه از اوج ۷۱.۷۵ دلار در هشتم ژانويه امسال به ۲۱.۴۴ دلار در ۲۴ آوريل نزول كرد.

يكي از عجيب‌ترين پيامدهاي افت قيمت محموله‌هاي تك LNG در بازار آسيا اين است كه آنها اكنون به اندازه بهاي معاملات گاز طبيعي آمريكا پايين هستند. اين مقايسه شايد مانند مقايسه سيب با پرتقال باشد اما هدف تاكيد روي اين موضوع است كه نخستين قربانيان سقوط قيمت LNG، صادرات آمريكا به آسيا خواهد بود.

گاز طبيعي آمريكا در ۲۴ آوريل در ۱.۷۵ دلار به ازاي mmBtu بسته شد كه بالاتر از ركورد پايين اخير ۱.۵۰ دلار بود اما همچنان پايين‌تراز ركورد ۲.۹۱ دلار پيش از فرا رسيدن زمستان نيمكره شمالي در پنجم نوامبر بود.

قيمت آمريكا براي تحويل به خط لوله هاب هنري در ايالت لوييزيانا بوده و با قيمت محموله‌هاي تك LNG بازار آسيا كاملا متفاوت است.

مشخص‌ترين تفاوت گاز طبيعي آمريكا اين است كه شامل هزينه حمل به تاسيسات مايع سازي، فرآيند مايع سازي و حمل از خليج آمريكا به آسيا نيست.

طبق گزارش آژانس قيمت گذاري آرگوس، مايع سازي حدود سه دلار به ازاي واحد mmBtu هزينه دارد و هزينه حمل از خليج آمريكا در حال حاضر بين ۶۰ سنت براي ژاپن و ۸۱ سنت براي چين است. با اين نرخ، صادرات LNG آمريكا به چين در پايين حدود ۵.۵۶ دلار به ازاي واحد mmBtu ضرر مي‌كند.

البته قيمت‌هاي فعلي محموله‌هاي تك LNG در بازار آسيا پايين قيمت سودآوري بسياري از صادركنندگان از جمله استراليا و صادركنندگان آسيايي مانند مالزي و اندونزي است. اما مسئله اين جاست كه اگرچه محموله‌هاي استراليايي در قيمتهاي فعلي ضرر مي‌كنند اما ضررشان در مقايسه با صادركنندگان آمريكايي كمتر است.

اكثر پروژه‌هاي LNG استراليا به قيمت حدود سه دلار براي سودآوري نياز دارند با اين حال با توجه به هزينه بالاي توقف و سپس ازسرگيري واحدهاي مايع سازي LNG، احتمالا اپراتورهاي استراليايي با وجود اين كه زيان‌ده شده‌اند، تمايلي به تعطيلي فعاليتشان ندارند.

با وجود اين كه تاسيسات LNG آمريكا هم در صورت تعطيلي با زيان روبرو مي‌شوند اما در مقايسه با رقيباني مانند استراليا و قطر كه بزرگترين توليدكنندگان LNG جهان هستند، انعطاف پذيري بيشتري دارند.

بر اساس گزارش رويترز، برخلاف نفت خام كه صادركنندگاني مانند اوپك و متحدانش موافقت كرده‌اند توليدشان را كاهش دهند و ساير توليدكنندگان ناچار شده‌اند در مواجهه با قيمتهاي پايين توليدشان را كاهش دهند اما حجم عرضه LNG احتمالي تغييري نخواهد كرد.

مشكل براي LNG تنها مازاد عرضه پس از راه اندازي پروژه‌هاي جديد در استراليا و آمريكا نيست بلكه تقاضا براي LNG تحت تاپير پاندمي ويروس كرونا و فلج شدن فعاليت اقتصادي در سراسر جهان آسيب ديده است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.